perjantai 23. syyskuuta 2016

2 päivää tarhakallion ratsutilalla!

Moikka! Olin perjantaina ja lauantaina vuokraamassa Liljaa. Perjantaina hyppäsin kunnon rataa ja lauantaina menin kouluvääntöä. Tulin perjantaina suoraan koulusta tallille ja aloin siivoamaan karsinoita. Sen jälkeen laitoin Liljalle sekä Junille vedet ja kävin syöttelemässä Junia. (Junista enemmän Aadan blogissa! www.sepekiksu.blogspot.fi) Ja odottelin , että Aada tulisi tallille.
Perjantai: Tulin tallille 14.15 ja aloin laittamaan vesiä Liljalle ja Junille sekä niitten varsoille. Vein myös varsatarhaan vettä. Ja kävin nopeasti alatallilla hakemassa varasuitset Liljalle , sen omista oli katkennut poskihihnasta yksi osa mutta vaihdoin niistä varasuitsista sen poskihihnan rikkinäisen tilalle. Ja joskus 15.50 aloin siivoamaan Liljan ja sen varsan karsinaa. (Lilja ja kaneli eli varsa olivat siis tarhassa :D) Ja Aada tuli vähän jälkeen 16 ja auttoi mua siivoamaan karsinaa ja tyhjennettiin se sitten kokonaan ja laitettiin uudet aluset karsinaan. Sitten me haettiin Lilja ja Kaneli sisälle , Aada talutti Liljan , koska ei halua taluttaa Kanelia , kun se on niin hankala (hyppii pystyy , potkii , puree ja kaahaa), joten mä talutin Kanelin. Vein kanelin karsinaan ja Aada laitto Liljan käytävälle. Hoidettiin Lilja nopeasti , jotta ehditään ratsastaa ennen kuin tulee pimeää. Laitettiin Liljalle etujalkoihin suojat ja tietty suitset&satula. Mentiin maasto alkukäynnit ja sit kentälle ravailee ja laukkailee kevyesti et poni vertyy. Sit alotin työskentelyn ensin sileellä ja sillä aikaa Aada rakensi pääty-ympyrälle jumppasarjaa yms. Kun Aada oli saanut rakennettua "radan" aloin tulemaan sitä. Harjoiteltiin tiukkoja kurveja ja käännöksiä meni yllättävän hyvin , vaikka kuski oli välillä ihan hukassa eikä päässyt hyppyihin mukaan. Nooh.. Tultiin tätä tehtävää ensin ehk 40-50cm ja sit korotettiin pikkuhiljaa siihen 70cm. Tultiin siis molempiin suuntiin. Otettiin lopuks viel muutama hyppy yksittäiselle , joka oli 80cm. Ensin Lilja kielsi 2 kertaa , koska päätti ettei varmana hyppää , kunnes käskin napakammin ja tultiin 2 kertaa onnistuneesti <3 Lilja oli koko ajan niin hieno toisin kuin kuski.. Treenattiin siis kisoihin :) Meen ehkä Liljalla siis tarhiksen rataesteharjoituksiin 70-80cm luokkaan. Jos ilmottautuminen hyväksytään. Mentiin sit viel loppuverkoille maastoon ja sit sen jälkeen ponin hoito ja karsinaan. Sen jälkeen otettiin Juni käytävälle ja siirrettiin Filly eli sen varsa yhteen vapaana olevaan karsinaan. Mä hoidin siis Junia ja Aada siivosi samalla sen karsinan. Laitettiin junille kaikki varusteet myös sivuohjat , koska mentiin juoksuttamaan. Mentiin kentälle , vaikka olikin pimeää. Aada juoksutti Junia ja mä juoksin peräs raipan kanssa , jotta poni liikkuisi edes ja aluksi se sitten sikailikin :D Otettiin lopuksi sitten pari hyppyy junille , kun se siinä ympyrällä juoksi kerta. Ja hetkeksi mä menin selkään ja pidin vaan kauhukahvasta kiinni. Mentiin kaikki askellajit siinä sitten läpi ja vahingossa hypättiin (kiitti vaan Juni :D <3) Kello oli jo ehkä 20 , joten lähdettiin takaisin talliin hoitamaan Juni ja vietiin se ja varsa takaisin karsinaan. Vietiin sitten vielä Liljan loput kamat ja Junin takaisin satulahuoneeseen. Pakattiin kamat , paitsi mä jätin mun ratsastuskamat tallille seuraavaa päivää varten. Aadan iskä tuli 20.36 hakemaan meidät ja mentiin Aadan iskälle siis yöksi.
Lauantai: Heräsin 8 aikaa mutta nousin vasta 9 hups.. Vaihdoin nopeasti vaatteet ja harjasi hiukset ja laitoin ne kiinni. Käytiin tekemässä Aadan kanssa leivät mukaan. Kun luultiin olevamme myöhässä ja itse kyyti olikin myöhässä. Eli mä olin menossa tarhikselle ja Aada kuvaamaan kymijoenratsastajien kisoihin. Tulin tallille 9.30 ja vaihdoin molemmille poneille vedet ja laitoin uudet. Emma tuli antamaan heinät. Kun ponit oli syönnyt jonkin aikaa vein Junin ja Fillyn tarhaan , koska Juni meni iltapäivällä talutustunnille. Sen jälkeen hain Liljan suitset ja harjaämpärin . Otin Liljan käytävälle ja aloin hoitamaan sitä. Liljalla oli vähän huono päivä ja kiukutteli mutta ei se haittaa. Harjasin sen nopeasti ja laitoin etujalkoihin suojat mutta en takasiin , koska ne oli kuraset ja Lilja potki. (Harjasin ne ratsastuksen jälkeen). Laitoin korvahupun ja suitset vielä ja tietty itelleni kypärän ja turvaliivin , koska menin ilman satulaa. Nousin pihassa jo selkään ja menin maastoon taas alkuverkkaamaan. Sitten menin kentälle  ja aloin tekemään ravissa ympyröitä ja avoja sekä väistöjä. Lilja pisti vähän hanttiin mutta olin päättäiväinen ja sain sen menemään nätisti. Sitten laukassa samoja juttuja sekä vaihtoja treenasin. Lilja vähän kuumui , kun tein vaihtoja. Pidin sitten välikäynnit ja puhuin äitin kanssa puhelimessa ja äiti sanoi , että tulee katsomaan ,kun menen. Noh äiti tuli ja ratsastin vielä jonkin aikaa ja tein samoja juttuja. Lähdin maastoon loppuverkoille , koska kentällä alkoi koulutunti. Loppuverkoissa Lilja oli tosi rento ja kiva niin kuin aina ;) Vein Liljan takaisin talliin ja hoidin sen ja vein varusteet satulahuoneeseen. Ja kiitin vielä Liljaa hyvästä työstä. Laitoin Liljan ja Kanelin vapaana olevaan karsinaan ja siivosin Liljan (ja varsan) käytössä olevan karsinan. Kun olin siivonnut laitoin Liljan ja Kanelin takaisin oikeaan karsinaan. Lakaisin käytävän ja pakkasin tavarani. Sitten lähdin kotiin n. 13.30 aikaan. Oli todella kivat 2 päivää! Maanantaina menen taas tallille ja voisin kuvata videopostauksen. Vuokrapäiväni on siis oikeasti maanantai ja lauantai mutta olin nyt perjantaina , kun en maanantaina päässyt. Laitan vielä kuvia postauksen loppuun. Ja videon jos se onnistuu.
Anteeksi laatu! Kuva on screenshot videolta.
Tämäkin on screenshot :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti