sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kuka on Väiski?

Tässä Väiski uudessa kodissa ja käytiin katsomassa sitä ja minä sitten myös ratsasatin. 
Niin kuka on Väiski , josta olen täällä puhunut ? Väiski on nyt 5? vuotias shetlanninponi ruuna , joka tuli meille ollessaan 2. Se tuli meidän tutuilta ylläpitoon ja minun piti opettaa se ratsuksi! Ja siis , kun joku kuitenkin kysyy Väiskin oikea nimi on Coneritge Kingston (muistaakseni?:D) ja säkäkorkeus 107cm.
Kaikki kolme tuli hyvin toimeen. Äijää ei ollut vielä meillä. 
Kun Väiski oli 2 maastakäsittelin sitä opetin sillle temppuja (kumartamisen se jo osasi). Kun se täytti 3 kävin ensimmäistä kertaa sen selässä. Satulaan se oli jo totutettu. Äiti talutti varmuuden vuoksi , koska Väiski reagtio oli hyppääminen pystyyn ja yritti kaataa itsensä mutta onneksi äiti roikkui narun päässä. Sen jälkeen alettiin kävelemään ja pikku hiljaa ravailemaan maastossa ja kentällä talutuksessa. Ja välillä menin myös ilman satulaa.
Toimi moitteettomasti ilman satulaa. 
Kerran kun olimme maastossa ja Väiskin omistajat oli mukana niin se tyttö talutti mua ja kokeiltiin laukkaa ensimmäisiä kertoja. Ja kentällä mentiin paljon sekä maastossa ja sitten koitti päivä kun mentiin ilman talutusta ja siitä kaikki lähti. Opetin sille itse laukan noston ja siitä laukan jatkamista. Kunnes ajattelin kokeilla esteitä. Ensin puomeja ja sitten siirryttiin aina isompaan ja korkein este oli 50cm pysty. Ilman satulaa Väiski hyppäsi paremmin kuin satulan kanssa jostain syystä. Väiski tuli 2014 keväällä ja lähti 2015 syksyllä. No Aadan kanssa me ratsastettiin paljon ja muistoja on paljon<3  Kävimme uittamassa Väiskiä ja Murkkua paljon 2014 & 2015 kesällä. Tosin 2015 vähemmän.


Oon niin pieni :D 


Aada ja Murkku <3
Laitan tähän loppuun vielä kuvia Väiskistä mitä löytyy.  Ratsastusleiristä on tulossa postaus kunhan saan kaikki kuvat kavereiltani ja omalla kameralla en voinu ottaa yhtään kuvaa tai videota , koska se on rikki eikä lähde päälle enään. Se menee huoltoon tai sitten edessä uuden kameran hankinta.


Ougaash :D

Ei mp:tä :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti