tiistai 3. toukokuuta 2016

"MITÄ SÄ VIELÄ TEET TOLLA PONILLA JOS ET EES USKALLA RATSASTAA SILLÄ?"

Moikka! Nyt teen postauksen kokonaan ja vain ainoastaan Allusta. Kuten otsikosta huomaa aihe on vakava ja mulle todella arka koska oon hävennyt  sitä sekä itkenyt sen takia. Kuten oon monesti kirjoittanut kun tipuin Allulta ja voin nyt suoraan myöntää , että pelkään ratsastaa Allulla enkä tällä hetkellä uskalla ratsastaa  sillä. Ainoastaan kavereistani Aada tietää ja on nähnyt mitä Allu on tehnyt että oon tippunut . Kuten postaushaasteessa kerroin kuinka tipuin Allulta pää edeltä niin se on yksi syy miksi pelkään ratsastaa Allulla , eli käytännössä pelkään ,  että tipun Allulta ja mua sattuu pahasti kun niin on käynyt . Taitojeni puolesta saisin menemään Allun vaikka "kaksinkerroin" jos haluaisin ,mutta en vaan uskalla . Haluaisin päästä pelosta eroon mutta pelko on ottanut vallan ja en vaan tiedä miten pääsen pelosta eroon . Voitteko auttaa ja kertoa onko teillä johonkin hevoseen kammoa ?

Uskallan muilla hevosilla ja poneilla ratsastaa kuten Myyllä jolta tipuin muutama viikko sitten estetunnilla ja kun se riehu pellolla .


Ja mun pitää nyt sanoa totuus että ainoa hevonen joka tuntunut mulle just siltä oikeelta on Torres ja poni on Murkku . Murkku on mulle tärkeämpi kuin Allu .


Olen pohtinut uskallanko  enään koskaan ratsastaa Allulla kun pelkään , että tipun ja mua sattuu pahasti. Eli meen aina ihan lukkoon Allun selässä . Yhdistän aina siten että: Ratsastan Allulla , tipun, mua satttuu. Eli siinä näin yksinkertaisesti syy miksi pelkään . Ei mua pelota mennä esimerkiksi Äijällä maastossa vaikka sunnuntaina vähän pelotti , kun se lähti vähän kiikuttamaan mua mutta yleensä ei pelota . Yritän päästä pelostani eroon pikku hiljaa . Ne ketkä viittii niin voisi kommentoida alas neuvoja miten pääsen nopeiten eroon pelosta koska haluaisin kilpailla Allulla esteillä .
Rakastan Allua mutta pelkoni on edessä kilpailu-uralle.

8 kommenttia:

 1. Pelosta pääsee eroon ratsastamalla ja saamalla hyviä kokemuksia. Jos aluks koittaisit ratsastaa Allulla vaikka niin, että joku taluttaa siis vaikka ihan käyntiä vaan, kunhan vaan tulis sellanen hyvä/rauhallinen ratsastuskokemus Allun kanssa tai jotain vastaavaa.. :'D
  Ja ite kuvittelin joskus sen ponin (piti siis hypätä Jollella, eikä ollut siitä oikein hyviä kokemuksia), jolla ratsastin, ihan toiseksi hevoseksi, luotettavammaksi tapaukseksi, se autto ja tehtävät sujui paljon paremmin.
  Kaikkihan pelkää joskus jotain, ei siinä oo mitään hävettävää. Kyllä sä pääset siitä pelosta eroon.♡

  -Sara

  VastaaPoista
 2. Mulla oli Jolleen kammo. Se kesti pitkään. Kammo rupes helpottumaan, kun tein Jollen kanssa kaikkea muuta. Sitte leirillä ku mentii ilman satulaa kaikilla, paitsi Jollella... Sanoin Roosalle,joka siis piti sitä tuntia (tiina oli ajamassa) et haluun nyt mennä Jollen selkää mut Roosa voitko taluttaa. Roosa siinä talutti ja sitte ravasin vähä roosan talutuksella ja en enää yhtäkkiä pelännykkää yhtää. Sitte sanoin roosalle et minuu ei pelota ja selviin ite. Roosa päästi irti ja kaikki meni hyvin ku en ite pelänny enää. Sitte 4kk sisällä Jollesta tuli mun lemppari:))) Sara kaikki aikanaa sitku susta tuntuu siltä et oot valmis kokeilemaa ni pyyä jotakuta taluttamaan ja kokeile:) Allu on poni siinä missä Sepe tai Jolleki vähä vaa eriluontonen. Kammon ku saa siitä pääsee ajan kanssa yli:) Kyl sie vielä joskus uskallat kavuta allun selkää rohkeena ja pelottomana!:)))))) T.Pirta

  VastaaPoista
 3. Mulla oli sama Avan kanssa, pelkäsin sen selässä alkuaikoina tosi paljon. Mutta siitä lähettiin rauhassa rakentamaan luottamusta: maastakäsittelyä ja aluksi pelkkää käyntiä. Sitten kun luottoa alko löytymään niin ravia, laukkaa yms. Nykyään uskallan mennä Avalla ihan esteitäkin vaikka jännitänkin sitä paljon koska tiiän että Ava koittaa hyvin usein tiputtaa esteillä mutta kun sen tietää, siihe osaa varautua. Teet sen verran miltä itestä tuntuu ja otat alussa rauhallisesti ja rakennat luottamusta. Kun Alluki alkaa luottaa myös suhun nii yhteistyö on paljon helpompaa :) mä uskon et kyl se siitä, mäkin pääsin yli pelosta. Kyllä mä nykyäänkin vielä välillä jännitän Avan selässä mutta tiedän miten toimia ja mitä Ava voi tehdä ja kuotan kuitenkin sen verran Avaan että uskallan sitä käskeä :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen tippunut yhdeltä ratsastuskoulu ponilta niin että olkapääni murtui. Menin sitten uudestaan tunnille kun se oli luutunut ja menin tallin kilteimmällä hevosella. Sitten seuraavalla tunnilla meninkin sillä ponilla jolta tipuin pahasti ja minua jännitti ennen tuntia hirveästi. Tunti meni kuitenkin hyvin ja nyt kyseinen poni on lempparini ja en halua koskaan lopettaa sillä ratsastamista!❤️ Olin myös kerran kenttä leirillä ja tipuin yhdeltä ponilta 8 kertaa viiden päivän aikana kaikki paitsi yksi tippuminen tuli maastoesteillä. Minua jännitti hirveästi hypätä niitä maastoesteitä silla ponilla, mutta menin vaan aina uudestaan selkään ja hyppäsin ja tipuin ja menin taas selkään. Nyt kun ajattelen pidin siitä ponista ihan hirveästi, se oli kuitenkin jotenkin nii omanlaatuinen ja herttainen :Dd

  VastaaPoista